Varkensrack (ribroast)
Langzaam gegaarde varkenrack (rib roast) op de bbq geserveerd met roseval aardappeltjes.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 6 uur uur
Totale tijd 6 uur uur 42 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Voor de Varkensrack
- 1700 gr Biologische varkensrack
- 3 el olijfolie
- 3 el Kookgek Filip Pork & Ribs rub
Voor de Marinade
- 2 stuks Hele sjalot fijn gehakt
- 2 el Verse Salie fijn gesneden
- 2 el Verse Munt fijn gesneden
- 1 el Verse oregano fijn gesneden
- 60 ml Appelazijn
- 125 ml olijfolie
- 1 stuk Knoflookteen fijn gehakt
Overige benodigdheden
- 4 stuks Wood chuncks cherry +/- 4-5 cm per stuk
- 1 Druippan
Voorbereiding
Haal indien van toepassing aan de vleeskant overbodige vet of vlies weg.
Snijd met een scherp mes een ruitpatroon in de vetlaag van de varkensrack.
Smeer beide kanten in met olijfolie en bestrooi met de pork & ribs rub en laat een uurtje marineren.
Smeer hierna de varekensrack in met 1/3 van de marinade. Vergeet niet goed tussen het vet in te wrijven. Laat een uurtje of 2 in de koelkast marineren.
Bereiden
Haal na 2 uur marineren de varkensrack uit de koelkast en bereid de BBQ voor op indirect grillen met een temperatuur van
100-110 C°
Zodra de bbq op temperatuur is plaats dan de wood chuncks op de hete kolen.
Plaats de varkensrack op het rooster met daar onder een druippan gevuld met water en of appelsap.
Gaar de varkensrack tot een kerntemperatuur van 62-64 C°. Dit zal ongeveer 6 uur duren.
Smeer om het uur de varkensrack in met de Marinade.
Haal de varkensrack van de bbq zodra de kerntemperatuur bereikt is en laat onder aluminium folie 30 minuten rusten.
Snijd er dan per rib plakken van en serveer er roseval aardappeltjes (zie recept) en champignonsaus bij.