5elRomige mayonaiseJe kunt ook zelf mayonaise maken
0,5stukSap van een citroen
1stukSjalot gesnipperd
2stuksAnsjovis fijngehakt
Instructies
Voorbereiding
Wrijf de kalfsmuis goed in met de Rub. Meng hiervoor alle ingrediënten voor de rub door elkaar. Laat de in gerubde kalfsmuis minimaal 2 uur staan. (ik doe meestal een nachtje)
Week een royaal handje eiken houtsnippers in water.
Bereid de BBQ voor on indirect grillen met een temperatuur van 110°C. Zodra de gewenste temperatuur is bereikt strooi dan de geweekte houtsnippers over de gloeiende houtskool.
Leg het rooster met de kalfsmuis op de BBQ Sluit de deksel van de BBQ .
Bereiding
Laat de kalfsmuis ongeveer 45 minuten garen tot het vlees een kerntemperatuur van 50 tot max 52 °C heeft bereikt
Maak intussen de tonijnsaus. Laat hiervoor de tonijn en de kappertjes uitlekken en pureer deze met de overige ingrediënten voor de saus in de blender of keukenmachine tot een saus. Deze mag nog een fijn tot grof van structuur zijn. Breng de saus op smaak met peper en zout en bewaar tot serveren afgedekt in de koelkast.
Neem de kalfsmuis uit de BBQ als de gewenste kerntemperatuur is bereikt en laat afkoelen. Wikkel in stevig in vershoudfolie en bewaar tot serveren in de koelkast.
Snijd de kalfsmuis in mooie dunne plakjes. Verdeel de gemengde sla en hierover plakjes kalfsmuis over de borden. Garneer met de tonijnsaus, kappertjes, pijnboompitjes en blokjes tomaten. Rasp de citroenschil er overheen.
Notities
Inspiratie van: biggreenegg.eu
Trefwoord Low and slow, kalfsmuis, Tonijn mayonaise