Doe de ingrediënten voor de pekel in een pan en verwarm totdat zout en suiker is opgelost. Laat hierna afkoelen.
Zodra de pekel is afgekoeld leg de 2 kippen erin. Zorg ervoor dat ze onder het vocht zitten. Voeg eventueel wat extra water toe.
Laat de kippen minimaal 12 uur in het pekel vocht.
Rubben
Hussel alle ingrediënten voor de rub door elkaar.
Haal de kippen uit het pekelvocht en dep ze droog.
Smeer de kippen in met olijfolie en bestrooi rondom met de rub, zodat alles bedekt is en laat een uurtje of 12 marineren.
Bereiden
Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 150-160 °C.
Rijg ondertussen de kippen aan het spit.
Plaats een pen temperatuur meter in een poot en plaats dan het spit op de BBQ.
Laat de kip lekker draaien tot een kerntemperatuur van 60°C.
Maak ondertussen de insmeer saus door de ingrediënten te mengen. Smeer de kippen hiermee in zodra de kern temperatuur van 60°C is bereikt.
Gaar door tot een kerntemperatuur van 65°C. Laat nu het vuur opkomen om de kip af te grillen en een knapperig korstje te geven. Maar laat de kip niet verbranden.
Smeer de kip bij een kerntemperatuur van 70°C nogmaals in.
Grill de kip af tot een kerntemperatuur van 74°C.
Nu kunnen de kippen van het spit. Laat ze nog even een minuut of 10 rusten en het smullen kan beginnen.