Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 160°C.
Romanasla bereiden:
Snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes en verwijder de zaadjes en het vocht. Meng de blokjes in een kom met de peterselie, 1tl knoflook fijn gesneden, zout, (versgemalen) peper naar smaak en laat even staan.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan en laat deze even afkoelen.
Was de kroppen romanasla in hun geheel en schud ze goed droog. Verwijder eventueel lelijke buitenste bladeren.
Halveer de kroppen in de lengte. Meng de gesneden knoflook met de olijfolie en bestrijk de kroppen rondom met de olie.
Leg de kroppen sla (eventueel in twee keer) met de snijkant op het rooster en bak deze 2-3 minuten tot er mooi bruine strepen ontstaan en de sla iets slinkt, keer de kroppen en rooster ook de andere kant 2 minuten.
Leg de gegrilde kroppen met de snijkant naar boven in een warme lage schaal en sprenkel ze met de balsamicoazijn en kerrie poeder. Strooi er wat zout en peper over, schep het tomatenmengsel erop en strooi de geroosterde pijnboompitten erover.