Ga terug

Gegratineerde moselen

Gekookte mosselen licht gebakken en gegratineerd met pittige kaas.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Fusion
Porties 7

Equipment

  • 7 kleine bakjes oven bestendig

Ingrediënten
  

  • 1000 gr Gekookte mosselen
  • 1 stuk Rode ui gesnipperd
  • 4 stuks Knoflooktenen fijn gehakt
  • 1 bakje Kruidenboter
  • 1 zakje Geraspte kaas (pittige)
  • 3 el Olijfolie

Instructies
 

  • Bereid de BBQ voor op direct grillen, met een diepe skillet of dutch oven en een temperatuur van 180°C.
  • Als de pan warm is voeg dan de olijfolie toe en fruit de ui en knoflook aan.
  • Voeg de mosselen toe en bak deze een paar minuutjes.
  • Verdeel de mosselen over de pannetjes met een flinke dot kruidenboter. Bedek de bakjes nu met kaas.
  • Bouw de bbq om naar indirect grillen met een temperatuur van 180-200°C.
  • Zodra de bbq op temperatuur is, zet dan de bakjes op het rooster en gaar tot de kaas een bruin kleurtje begint te krijgen.
  • Haal ze van de bbq en serveer met stokbrood om te soppen.
Trefwoord Gepofte knoflook, gekookte mosselen, knruidenboter, gratineren