Gegratineerde moselen
Gekookte mosselen licht gebakken en gegratineerd met pittige kaas.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Gang Voorgerecht
Keuken Fusion
- 1000 gr Gekookte mosselen
- 1 stuk Rode ui gesnipperd
- 4 stuks Knoflooktenen fijn gehakt
- 1 bakje Kruidenboter
- 1 zakje Geraspte kaas (pittige)
- 3 el Olijfolie
Bereid de BBQ voor op direct grillen, met een diepe skillet of dutch oven en een temperatuur van 180°C.
Als de pan warm is voeg dan de olijfolie toe en fruit de ui en knoflook aan.
Voeg de mosselen toe en bak deze een paar minuutjes.
Verdeel de mosselen over de pannetjes met een flinke dot kruidenboter. Bedek de bakjes nu met kaas.
Bouw de bbq om naar indirect grillen met een temperatuur van 180-200°C.
Zodra de bbq op temperatuur is, zet dan de bakjes op het rooster en gaar tot de kaas een bruin kleurtje begint te krijgen.
Haal ze van de bbq en serveer met stokbrood om te soppen.
Trefwoord Gepofte knoflook, gekookte mosselen, knruidenboter, gratineren