Pekingeend met flensjes
Gegrilde pekingeend geserveerd met flensjes, julienne gesneden groente en hoisin saus.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Gang Tussengerecht, Voorgerecht
Keuken Chinese
- 1 Bamboo Kitchen Pekingeend Met Flensjes verkrijgbaar bij de toko, hanos en sligro
- 1 Extra pakje flensjes
- 1 Klein bakje tauge
- 3 stuks Bosui julienne gesneden
- 1 Komkommer julienne gesneden
- 1 Wortel
- 1 Flesje Hoisin saus
Zorg ervoor dat de eend ontdooid is.
Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een temperatuur van 180-200°C.
Zodra de BBQ op temperatuur is plaats dan de Pekingeend op de aluminium grillschaal en zet deze op het rooster.
Gaar de pekingeend ca. 25-30 minuten en snijd onder tussen de groenten.
Zodra de pekingeend goed warm is haal hem van de BBQ en zet de BBQ om naar direct grillen. Grill nu de pekingeend nog een minuut of 2 op de huid voor een lekker krokant korstje.
Haal de pekingeend van de BBQ en laat een paar minuten rusten.
Maak ondertussen de flensjes warm in de magnetron. Je kan dit eventueel ook weer indirect op de BBQ doen.
Snij de pekingeend in dunne reepjes. Smeer een beetje saus op een flensje, voeg wat vlees en julienne gesneden groente toe en rol op.
Trefwoord hoisin saus, flensjes, pekingeend