Ga terug

Pompoensoep

Pompoensoep geserveerd met crème fraiche en truffelolie.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Soepen, Voorgerecht
Keuken Frans
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

Voor de Pompoensoep:

  • 1 stuk Grote pompoen +/- 1KG
  • 2 stuks Aardappel
  • 2 stuks Ui
  • 1 stuk Rode peper
  • 2 stuks Groentenbouillon blokje
  • 2 tl Kerriepoeder
  • 2 stuks Knoflookteentjes
  • scheutje Truffelolie
  • 4 el Crème fraiche
  • 1 Liter water
  • snufje peper en zout op smaak brengen

Benodigdheden:

  • 1 Dutch oven
  • 1 Staafmixer

Instructies
 

BBQ voorbereiden:

  • Bereid de BGE voor op indirect met een temperatuur van 200°C.
  • Zodra de temperatuur bereikt is plaats de Dutch oven en warm deze op.

Pompoensoep bereiden:

  • Schil ondertussen de pompoen en aardappel.
  • Snijd de pompoen en aardappel in blokjes van 1 cm en de uien in ringen.
  • Fruit in de Dutch oven met olijfolie de gesneden pompoen, aardappel en ui aan. (ongeveer 10 minuten)
  • Hak de Knoflook en een half pepertje fijn (wel zaadjes van de peper eerst verwijderen) en fruit deze 2 min mee.
  • Voeg 1 liter water met de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat ongeveer half uurtje zachtjes door koken.
  • Pureer met de staafmixer en breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper.
  • Serveer de soep in een diepbord met een lepel crème fraiche en een scheutje truffelolie.
Trefwoord Truffelolie, Pompoen