1Gietijzeren pan/bakplaat of Pizza steen met bakplaat
Voor de aardbeien Coulis
250grVerse Aardbeien
2elPoedersuiker
0,5tlLimoensap
Instructies
Voorbereiding
Maak je barbecue klaar voor directe bereiding op 160°C. Met op het rooster een gietijzeren pan/bakplaat
Neem een kom en klop daarin de eieren los. Roer vervolgens met een garde de melk, kaneel en suiker door het eimengsel heen (totdat de suiker volledig is opgelost). Haal de sneetjes brioche door het eimengsel heen. Zorg dat het brioche brood goed is doordrenkt.
Bereiding
Doe de boter op de bakplaat of pan en laat smelten. Plaats de brioche plakken en bak/grill +/- 5 minuten en keer regelmatig voor een knapperige buitenkant.
Leg een plak op een bord met frambozen en een lekkere toef slagroom. Rasp er de chocolade over en serveer er eventueel een aardbeien coulis of bol vanille ijs bij.
Aardbeien Coulis
Was de aardbeien en snijd ze in stukken.
Pureer de aardbeien samen met het poedersuiker en limoensap fijn met een staafmixer. Zeef de coulis zodat de pitjes er uit gaan en je een zachte saus hebt.