Ga terug

Rode wijnsaus

Rode wijnsaus gemaakt van Demi Glace
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Sauzen
Keuken Frans
Porties 3 dl

Ingrediƫnten
  

  • 2 stuks Sjalotten gesnipperd
  • 1 stuk Knoflookteen fijngehakt
  • 3 dl Rode wijn
  • 2 dl Demi Glace
  • 1 stuk Borrelglas whisky

Instructies
 

  • Verwarm op de BBQ een pannetje met olijfolie
  • Fruit hierin de gesnipperde sjalotten en fijngehakte knoflook en blus af met de whisky.
  • Voeg de rode wijn toe en kook het geheel voor 1/3 in.
  • Voeg nu de Demi Glace toe en laat het geheel rustig inkoken tot een mooi gebonden saus ontstaat. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Voor de afwisseling kan je ook eens de volgende optie proberen:

Notities

Na het fruiten van de sjalot en knoflook kun je ook eerst nog 2 el suiker toevoegen en laten karameliseren, hierna het vervolg van het recept. En dan als laatste nog een beetje koksroom toevoegen voor iets wat romige saus.