2elolijfolievoor in te smeren niet voor deeg bereiding
Voor de tomatensaus
3stuksTenen knoflook
1blikjeTomaten puree140 gr
4stuksTomaten
2tlKookgek Filip Latin Rub
1stukSjalot
1elolijfolie
peper en zoutOp smaak brengen
Voor het beleggen
1stukMozzarella
1zakjeGeraspte kaas
1BakjeVerse ananas partjes
100grAchterham
1elGevriesdroogde oregano
Benodigdheden
1Pizzasteen
1Deegroller
1Pizzaschep
1Deegmachine
Instructies
Deeg bereiden
Doe alle ingrediënten in een kom en meng met je handen of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg 8-10 minuten door.
Maak er nu een bal van. Vet een grote kom in met een dun laagje olijfolie en smeer de bal ook heel lichtjes in. Leg de bal in de kom en dek af met huishoudfolie. Laat dit een uurtje staan op het aanrecht totdat de bal in volume verdubbeld is.
Saus bereiden
Hak de sjalot en knoflook helemaal fijn en snijd de tomaten in kleine stukjes. Verhit in een pan olijfolie en fruit hierin zachtjes de ui en knoflook. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak dit een paar minuten op zacht vuur. Kijk uit dat het niet aanbakt.
Nu mogen de stukjes tomaat erbij en dit laat je een minuut of 10 zachtjes bakken. Als de tomaat helemaal zacht is, is mag het pannetje van het vuur. (je kunt dit ook op de BBQ bereiden) Pureer de saus met een staafmixer en breng de saus op smaak met de Kookgek Filip Latin Rub, peper en zout en laat afkoelen.
Pizza bereiden
Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een pizzasteen en een temperatuur van 250°C
Maak van het deeg 4 gelijke bollen en rol van elke bol deeg op een licht bestuift werkblad met bloem een mooie ronde bodem.
Als je de zijkanten iets terug rolt krijg je een dikkere rand.
Leg op de aluminium pizza plaat of bakpapier een bodem en smeer deze in met de saus. Laat +/- 2 cm rondom van de rand vrij.
Beleg met de ham, ananas, mozzarella en de geraspte kaas. En strooi er een beetje oregano over.
Zet de belegde pizza op de pizzasteen en bak in 15-20 minuten goudbruin.
Controleer even na 10 minuten.