Gevulde jalapeño
Recept gevulde jalapeño met kruiden roomkaas, tex-mex kaas en omwikkeld met spek.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Voorgerecht, Hapjes, Bijgerecht
Keuken Fusion, Mexicaans
- 5 stuks Jalapeño
- 2 bakjes Kruiden roomkaas
- 1 zakje Tex-mex geraspte kaas
- 1 pakje Plakken ontbijtspek
- 1 tl Kookgek Filip All-round smokey Rub
Bereid de bbq voor op indirect grillen met een temperatuur van 180°C.
Halveer de jalapeños over de lengte en verwijder de zaadlijsten. Het mooiste is als de steeltjes heel blijven.
Vul de jalapeños met de kruiden roomkaas, bestrooi ze met de geraspte tex-mex kaas en omwikkel ze met een plakje ontbijtspek.
Strooi er een snufje all-round smokey rub over en leg ze of de BBQ.
Bak ze ongeveer 20 minuten. Zodra de spek goudbruin en knapperig is zijn ze klaar.
Trefwoord kruiden roomkaas, tex-mex kaas, jalapeño