Ga terug

Kookgek Filip Shaslick

Varkenshaasspies gegrilt met de rotisserie kebab spiezen set.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Marineren 4 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Porties 6 Personen

Equipment

  • Rotisserie
  • Rotisserie Kebab Spiezen

Ingrediënten
  

  • 1 kg Varkenshaas in blokken van 2cm gesneden

Voor de marinade

  • 3 stuks Knoflooktenen fijngehakt
  • 2 tl Paprika pikant poeder
  • 2 tl Gerookte paprika poeder
  • 1 tl Uienpoeder
  • 1 el Blueshog Sweet & Savory
  • 1 el Kookgek Filip Latin spice mix
  • 2 el Olijfolie

Voor het rijgen van de spies

  • 9 stuks Kastanje champignons gehalveerd
  • 1 stuk Rode Paprika in plakken van ca. 3x3
  • 1 stuk Gele Paprika in plakken van ca. 3x3
  • 2 stuk Grote ui door de midden gesneden en gepeld
  • 18 stuks repen ontbijtspek / wikkelspek
  • 18 stuks Buikspek ca. 0,5cm dik en blokken van 2x2cm

Instructies
 

Varkenshaas marineren

  • Meng alle ingredienten voor de marinade. Voeg de varkenshaas blokken hier aan toe en marineer minimaal 4 uur.

Spiezen maken

  • Wikkel om elk stukje varkenshaas een reepje ontbijtspek.
  • Prik op iedere spies het varkenshaas blokje, paprika, uit, buikspek en champignon. Zie foto hoe ik hem op opgebouwd.
  • Bestrooi nog met een beetje van de Blues Hog Rub.

Bereiden

  • Bereid de BBQ voor op direct grillen met de rotisserie en een temperatuur van 180°C.
  • Plaats de spiezen in de kebab spiezen accessoire met spitspies en plaats het geheel in de rotisserie.
  • Laat lekker draaien. Maar controleer zo nu en dan de spiezen. Voor kom dat ze niet aanbranden. Laat anders de temperatuur iets zakken.
  • De spiezen zijn gereed zodra het vlees een kern temperatuur heeft van 60°C.
    Haal de spiezen van de BBQ en laat ze eventjes rusten.
  • Ik heb er frietjes en een BBQ/shaslick saus begeserveerd. Hiervoor heb ik mijn lievelings BBQ saus gemengd met een shaslick saus.
Trefwoord rotisserie, varkenshaas