Kookgek Filip Shaslick
Varkenshaasspies gegrilt met de rotisserie kebab spiezen set.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Marineren 4 uur uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Rotisserie
Rotisserie Kebab Spiezen
- 1 kg Varkenshaas in blokken van 2cm gesneden
Voor de marinade
- 3 stuks Knoflooktenen fijngehakt
- 2 tl Paprika pikant poeder
- 2 tl Gerookte paprika poeder
- 1 tl Uienpoeder
- 1 el Blueshog Sweet & Savory
- 1 el Kookgek Filip Latin spice mix
- 2 el Olijfolie
Voor het rijgen van de spies
- 9 stuks Kastanje champignons gehalveerd
- 1 stuk Rode Paprika in plakken van ca. 3x3
- 1 stuk Gele Paprika in plakken van ca. 3x3
- 2 stuk Grote ui door de midden gesneden en gepeld
- 18 stuks repen ontbijtspek / wikkelspek
- 18 stuks Buikspek ca. 0,5cm dik en blokken van 2x2cm
Spiezen maken
Wikkel om elk stukje varkenshaas een reepje ontbijtspek.
Prik op iedere spies het varkenshaas blokje, paprika, uit, buikspek en champignon. Zie foto hoe ik hem op opgebouwd.
Bestrooi nog met een beetje van de Blues Hog Rub.
Bereiden
Bereid de BBQ voor op direct grillen met de rotisserie en een temperatuur van 180°C.
Plaats de spiezen in de kebab spiezen accessoire met spitspies en plaats het geheel in de rotisserie.
Laat lekker draaien. Maar controleer zo nu en dan de spiezen. Voor kom dat ze niet aanbranden. Laat anders de temperatuur iets zakken.
De spiezen zijn gereed zodra het vlees een kern temperatuur heeft van 60°C.Haal de spiezen van de BBQ en laat ze eventjes rusten. Ik heb er frietjes en een BBQ/shaslick saus begeserveerd. Hiervoor heb ik mijn lievelings BBQ saus gemengd met een shaslick saus.
Trefwoord rotisserie, varkenshaas