Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een temperatuur van 200°C en verwarm de paella pan op de platesetter.
Als de pan warm is voeg dan een scheutje olijfolie toe en bak de gesneden Ui, paprika blokjes en gehakte knoflook glazig.
Ga over op direct grillen met de paella pan op het rooster en fruit de paella rijst kort mee.
Voeg de Petti gepelde tomaten toe en roer het geheel even door. Zorg dat de tomaten niet meer heel zijn. Roer hierna ook de saffraan erdoor.
Schenk de vis fond erbij (blijf net iets onder de rand van de pan) en roer goed door.
Verwarm het geheel tot het licht begint te pruttelen.
Ga nu weer over tot indirect grillen met de paella pan op de plate setter en een temperatuur van 180°C. Stoof 15-20 minuten. Maar kijk wel af en toe of het niet te hard gaat. Laat anders de temperatuur iets zakken.
Roer af en toe even door. Proef hierna even om te controleren of de paella rijst al gaar is.
Zodra de paella rijst bijna gaar is verdeel dan de fruit de mer en grote garnalen over de paella.
Gaar nu nog een minuut of 3-5. Dan zal alles de juiste gaarheid moeten hebben. Indien de vis nog niet gaar is gaar dan nog ietsjes langer.
Serveer met partjes citroen en gesneden verse peterselie.