Ga terug

Paella

Paella met fruit de mer, garnalen en saffraandraadjes.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Spaans
Porties 4

Equipment

  • Paella Pan

Ingrediënten
  

  • 1 pak Paella rijst
  • 300 gr Reuze garnalen
  • 350 gr Fruit de mer
  • 2 stuks Rode ui Fijn gesneden
  • 4 stuks Knoflooktenen Fijn gehakt
  • 1 stuk Gele paprika Fijn gesneden in kleine blokjes
  • 1 stuk Rode paprika Fijn gesneden in kleine blokjes
  • 2 tl Saffraandraadjes
  • 1 blik Petti gepelde tomaten
  • 1 el Kookgek Filip Latin spice mix
  • 3 stuks Potje vis fond Of 1L visbouillon
  • Handje vers gesneden peterselie
  • Olijfolie
  • 1 stuk Verse citroen

Instructies
 

  • Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een temperatuur van 200°C en verwarm de paella pan op de platesetter.
  • Als de pan warm is voeg dan een scheutje olijfolie toe en bak de gesneden Ui, paprika blokjes en gehakte knoflook glazig.
  • Ga over op direct grillen met de paella pan op het rooster en fruit de paella rijst kort mee.
  • Voeg de Petti gepelde tomaten toe en roer het geheel even door. Zorg dat de tomaten niet meer heel zijn. Roer hierna ook de saffraan erdoor.
  • Schenk de vis fond erbij (blijf net iets onder de rand van de pan) en roer goed door.
  • Verwarm het geheel tot het licht begint te pruttelen.
  • Ga nu weer over tot indirect grillen met de paella pan op de plate setter en een temperatuur van 180°C. Stoof 15-20 minuten. Maar kijk wel af en toe of het niet te hard gaat. Laat anders de temperatuur iets zakken.
  • Roer af en toe even door. Proef hierna even om te controleren of de paella rijst al gaar is.
  • Zodra de paella rijst bijna gaar is verdeel dan de fruit de mer en grote garnalen over de paella.
  • Gaar nu nog een minuut of 3-5. Dan zal alles de juiste gaarheid moeten hebben. Indien de vis nog niet gaar is gaar dan nog ietsjes langer.
  • Serveer met partjes citroen en gesneden verse peterselie.
Trefwoord Paella, Fruit de mer, garnalen, saffraan