Ga terug

Tonijn met sesamzaadjes

Gegrilde tonijnsteak met sesamzaadjes, geserveerd met rucolasla en een toefje wasabi.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gr Verse Tonijn
  • 1 el Olijfolie
  • Zwarte sesamzaadjes
  • Witte sesamzaadjes
  • 4 el Sojasaus
  • 4 stuks Toefje wasabi
  • 4 handjes Rucolasla
  • 1 handje Smokey Olive Wood Sinaasappel chips

Instructies
 

  • Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 180°C.
  • Laat de Tonijn op kamertemperatuur komen.
  • Meng in een bord of bakje witte en zwarte sesamzaadjes.
  • Smeer de toijn in met de olijfolie en druk de tonijn in het sesamzaadjes mengsel zodat alle kanten bedekt zijn.
  • Gooi het handje rookhout op de hete kolen.
  • Grill de tonijn aan beide zijden. Puur aangrillen zodat de binnenkant mooi rood blijft.
    Dit is ca. 2-3 minuten per kant.
  • Haal de tonijn van de BBQ en snijd in plakjes van 0,5 cm dik.
  • Besprenkel de tonijnplakjes met de sojasaus en serveer er een handje rucolasla bij. (even de rucolasla door een klein beetje sojasaus husselen)
    En houd je van een beetje pit, serveer er dan een toefje wasabi bij.
Trefwoord sesamzaadjes, tonijnsteak, wasabi