Gegrilde punt paprika
Punt paprika gemarineerd met zeezout-Italiaanse kruiden en op de BBQ gegrild.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 40 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Vegatarisch
- 4 stuks Rode punt paprika
- 2 el olijfolie
- 1 el Zeezout met italiaansekruiden
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten
Hussel in een bak de gehalveerde paprika’s in met olijfolie en het zout.
Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 160°C.
Leg de paprika’s met de schil richting de kolen op het BBQ rooster.
Sluit de BBQ en controleer om de paar minuten.
Rooster de paprika’s om en om tot de schil gaat blaren en zwart wordt.
Haal de paprika’s van het rooster en laat even paar minuutjes afkoelen.
Haal het schilletje er voorzichtig af.
Snijd tenslotte de losse velletjes langs de zijkanten weg, besprenkel de paprika’s met goede olijfolie een strooi er eventueel nog een beetje van de zeezout over.
Trefwoord Punt paprika, Vegatarisch