Kipfilet in rookpapier
Kipfilet gerookt in rookpapier geserveerd met Grate Goods Mississippi BBQ-saus.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 47 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht, Tussengerecht, Hapjes
Keuken BBQ
Kipfilet gerookt in rookpapier:
- 2 stuks Hele kipfilet
- 2 el Kookgek Filip smokey beefrub
- 2 el olijfolie
- 1 Grate Goods Mississippi BBQ-saus
- 4 stuks Velletjes rookpapier
Kipfilet bereiden:
Snijd de kipfilet horizontaal door de midden en marineer de kip met de rub en olijfolie en laat minimaal 2 uur in de koelkast staan.
Week ondertussen het rookpapier in een bak met water. Rol na 2 uur de kipfilet in het rookpapier en bind dicht met een stukje touw.
Bereid de BBQ op direct grillen met een temperatuur van 210 °C.
Gaar de kipfilet tot een kerntemperatuur van 70°C.
Trefwoord Kip, Rookpapier