Ga terug

Kipfilet in rookpapier

Kipfilet gerookt in rookpapier geserveerd met Grate Goods Mississippi BBQ-saus.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 47 minuten
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht, Tussengerecht, Hapjes
Keuken BBQ
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

Kipfilet gerookt in rookpapier:

  • 2 stuks Hele kipfilet
  • 2 el Kookgek Filip smokey beefrub
  • 2 el olijfolie
  • 1 Grate Goods Mississippi BBQ-saus
  • 4 stuks Velletjes rookpapier

Benodigdheden:

  • 1 Axtschlag Rookpapier

Instructies
 

Kipfilet bereiden:

  • Snijd de kipfilet horizontaal door de midden en marineer de kip met de rub en olijfolie en laat minimaal 2 uur in de koelkast staan.
  • Week ondertussen het rookpapier in een bak met water. Rol na 2 uur de kipfilet in het rookpapier en bind dicht met een stukje touw.
  • Bereid de BBQ op direct grillen met een temperatuur van 210 °C.
  • Gaar de kipfilet tot een kerntemperatuur van 70°C.
  • Haal de kipfilet uit het rookpapier en serveer met de grate goods BBQ saus en gegrilde punt paprika (zie recept).
Trefwoord Kip, Rookpapier