Leg de runder sukade op het rooster en sluit de deksel van de BBQ. Draai de Sukade na +/- 30 seconden een kwartslag en sluit de deksel opnieuw. Keer het vlees na weer 30 seconden om en herhaal voor een mooie grillruit aan beide kanten.
Haal de Sukade van de BBQ en zet de Dutch Oven op het rooster. Sluit de deksel van de BBQ en laat de temperatuur zakken tot +/- 200 °C. Door het plaatsen van de pan zal de temperatuur al iets dalen. Snijd intussen het gegrilde vlees in blokjes van +/- 2 centimeter. Bestrooi de blokken vlees met peper en zout en bestuif met de bloem.
Voeg het vlees aan de pan toe en bak het met gesloten deksel en af en toe omscheppend rondom bruin. Blus af met de rodewijnazijn en haal de pan van het rooster.
Bereid de BBQ voor op in-direct grillen met een temperatuur van +/- 110 °C.
Zet de Dutch Oven weer in de BBQ en voeg de uien, spekreepjes, knoflook gesneden en de wortels aan het vlees toe en roer de tomatenpuree erdoor. Bak dit heel even mee. Voeg hierna de laurierblaadjes, zwolsche stoof kruiden toe en schenk het bier en de runderbouillon in de pan. Zet de deksel op de Dutch Oven, sluit de deksel van de BBQ en laat het stoofvlees ongeveer 3 uur zachtjes stoven.
Verkruimel de peperkoek en roer door het stoofvlees. Laat nog +/- 20 minuten pruttelen zonder de deksel van de Dutch oven, zodat het stoofvlees lekker indikt.
Serveer er verse boeren frieten en een stoofpeertje bij (zie recept).