Ga terug

Mini Beef Wellington

Mini Beef Wellington geserveerd met een chimichurri en een groenten quiche
Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 1 uur 55 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans, Fusion
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

Voor de Beef Wellington

  • 1000 gr Dimanthaas 250gr per stuk
  • 6 el Dijon mosterd
  • 3 stuks Sjalotjes
  • 1 bakje Paddenstoelen mix 250gr
  • 0,5 bosje Verse peterselie
  • 1 el Gevriesdroogde tijm
  • 3 stuks Eieren
  • 6 stuks Bladerdeeg velletjes
  • 12 stuks Plakken Italiaanse rauwe ham
  • 100 gr crème de foie gras
  • scheutje olijfolie
  • Vers gemalen peper en zout Op smaak brengen

Benodigdheden

  • 1 Zeef
  • 1 Huishoudfolie
  • 1 Pizzasteen
  • 1 Deegroller

Instructies
 

Voorbereiding

  • Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
  • Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 220°C
  • Hak ondertussen de paddenstoelen mix, de sjalotjes en de peterselie zeer fijn. Verwarm in een hapjespan 2el olijfolie en bak de champignons half gaar.
  • Voeg nu ook de sjalotjes, de tijm, de peterselie en 2el olijfolie toe. Bak alles op medium vuur voor ongeveer 10 minuten en breng op smaak met peper en zout.
  • Laat alles goed uitlekken in een vergiet. Zet het uitgelekte baksel in een bakje tot gebruik in de koelkast.
  • Smeer de Diamant haasjes in met olijfolie en gril kort om en om aan op de BBQ. Bestrooi met vers gemalen peper en zout en laat het vlees afkoelen.
  • Stel de BBQ nu in op indirect grillen met een pizzasteen en een temperatuur van 200°C.
  • Leg op een werkblad een stuk vershoudfolie met hierop trapsgewijs 3 plakken ham. Smeer deze in met het baksel van de paddenstoelen mix en 25gr crème de foie gras.
  • Smeer de jodenhaasjes in met de mosterd en leg deze in het midden er bovenop. Rol de ham eromheen. Draai de uiteinden van de vershoudfolie stevig aan, zodat je een stevige rol krijgt. Herhaal bovenstaande 3x om 4 rollen te vormen en zet de rollen een uurtje in de koelkast.
  • Bestrooi je werkblad flink met bloem en leg hierop 1,5 plak bladerdeeg. (0,5 cm over elkaar heen)
  • Rol met een deegroller het bladerdeeg uit, zodat deze groot genoeg is om de vleesrol in te verpakken. Snijd de randen eraf zodat je een vierkante vorm krijgt en bestrijk de randen met eigeel.
  • Haal de vleesrol uit de vershoudfolie en leg deze in het midden van het uitgerolde bladerdeeg. Rol het bladerdeeg om de vleesrol heen en vouw de uiteinden dicht. Smeer de rol in met eigeel en leg op een stuk bakpapier. Herhaal dit voor de andere rollen.

Bereiding

  • Leg de rollen met bakpapier op de pizzasteen en prik in het midden van 1 rol een kern temperatuurmeter.
  • Gaar de rollen tot een kerntemperatuur van 50°C is bereikt en het bladerdeeg mooi bruin is. Haal de wellingtons van de BBQ en laat ze 15 minuten rusten.
  • Serveer er eventueel een pepersaus of een chimichurri bij. Ook heb ik er een groente quiche bij geserveerd.
Trefwoord Diamanthaas, Foie gras, Bladerdeeg