Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 220°C
Hak ondertussen de paddenstoelen mix, de sjalotjes en de peterselie zeer fijn. Verwarm in een hapjespan 2el olijfolie en bak de champignons half gaar.
Voeg nu ook de sjalotjes, de tijm, de peterselie en 2el olijfolie toe. Bak alles op medium vuur voor ongeveer 10 minuten en breng op smaak met peper en zout.
Laat alles goed uitlekken in een vergiet. Zet het uitgelekte baksel in een bakje tot gebruik in de koelkast.
Smeer de Diamant haasjes in met olijfolie en gril kort om en om aan op de BBQ. Bestrooi met vers gemalen peper en zout en laat het vlees afkoelen.
Stel de BBQ nu in op indirect grillen met een pizzasteen en een temperatuur van 200°C.
Leg op een werkblad een stuk vershoudfolie met hierop trapsgewijs 3 plakken ham. Smeer deze in met het baksel van de paddenstoelen mix en 25gr crème de foie gras.
Smeer de jodenhaasjes in met de mosterd en leg deze in het midden er bovenop. Rol de ham eromheen. Draai de uiteinden van de vershoudfolie stevig aan, zodat je een stevige rol krijgt. Herhaal bovenstaande 3x om 4 rollen te vormen en zet de rollen een uurtje in de koelkast.
Bestrooi je werkblad flink met bloem en leg hierop 1,5 plak bladerdeeg. (0,5 cm over elkaar heen)
Rol met een deegroller het bladerdeeg uit, zodat deze groot genoeg is om de vleesrol in te verpakken. Snijd de randen eraf zodat je een vierkante vorm krijgt en bestrijk de randen met eigeel.
Haal de vleesrol uit de vershoudfolie en leg deze in het midden van het uitgerolde bladerdeeg. Rol het bladerdeeg om de vleesrol heen en vouw de uiteinden dicht. Smeer de rol in met eigeel en leg op een stuk bakpapier. Herhaal dit voor de andere rollen.