Ga terug

Côte de Boeuf met smashed potatoes

Côte de Boeuf met smashed potatoes geserveerd met gegrilde asperges en stroganoff saus.
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ, Fusion
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

Voor de Côte de Boeuf

  • 1100 gr Côte de Boeuf
  • 4 el Gepofte knoflookolie zie recept
  • 4 el Kookgek Filip All-round smokey rub

Voor de Asperges

  • 12 stuks Asperges geschild
  • 2 el Kookgek Filip Latin Rub
  • 1 el Suiker
  • 1 tl Zout
  • 2 el olijfolie

Instructies
 

Voorbereiding

  • Smeer de Côte de Boeuf aan beide kanten in met de Gepofte knoflookolie en bestrooi daarna met de all-round Rub. Laat even uurtje intrekken.
  • Kook ondertussen de asperges in water met het zout en 1el suiker beet gaar en giet ze af. Zet even weg om af te laten koelen.
  • Zodra ze zijn afgekoeld marineer de asperges met 2el olijfolie en 2 el Latin Rub.
  • Bereid de BBQ voor op direct grillen met een gietijzeren rooster en een temperatuur van 220 °C.

Bereiding

  • Grill de Côte de Boeuf aan beide kanten, zodat er een ruit patroon ontstaat. Haal het vlees van het rooster en bouw de BBQ om naar in-direct grillen met het gewone rooster en een temperatuur van 160°C.
  • Leg de Côte de boeuf op het rooster en gaar tot een kern temperatuur van 48-50°C. Pak het vlees met aluminium folie in en laat 10 minuten rusten.
  • Bereid de BBQ nu weer voor op direct grillen en grill de asperges rondom.
  • Haal het vlees uit de folie en snijd deze in mooi plakken van 1cm dik tegendraads.
  • Leg op een bord 3 asperges met daarbovenop 2 plakken Côte de Boeuf. Serveer er smashed patatoes bij (zie recept) en een favoriete saus. Mijn favoriete saus is stroganoff saus.
Trefwoord Côte de Boeuf, Smashed Patatoes