Côte de Boeuf met smashed potatoes
Côte de Boeuf met smashed potatoes geserveerd met gegrilde asperges en stroganoff saus.
Voorbereidingstijd 45 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 30 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 15 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ, Fusion
Voor de Côte de Boeuf
- 1100 gr Côte de Boeuf
- 4 el Gepofte knoflookolie zie recept
- 4 el Kookgek Filip All-round smokey rub
Voor de Asperges
- 12 stuks Asperges geschild
- 2 el Kookgek Filip Latin Rub
- 1 el Suiker
- 1 tl Zout
- 2 el olijfolie
Voorbereiding
Smeer de Côte de Boeuf aan beide kanten in met de Gepofte knoflookolie en bestrooi daarna met de all-round Rub. Laat even uurtje intrekken.
Kook ondertussen de asperges in water met het zout en 1el suiker beet gaar en giet ze af. Zet even weg om af te laten koelen.
Zodra ze zijn afgekoeld marineer de asperges met 2el olijfolie en 2 el Latin Rub.
Bereid de BBQ voor op direct grillen met een gietijzeren rooster en een temperatuur van 220 °C.
Bereiding
Grill de Côte de Boeuf aan beide kanten, zodat er een ruit patroon ontstaat. Haal het vlees van het rooster en bouw de BBQ om naar in-direct grillen met het gewone rooster en een temperatuur van 160°C.
Leg de Côte de boeuf op het rooster en gaar tot een kern temperatuur van 48-50°C. Pak het vlees met aluminium folie in en laat 10 minuten rusten.
Bereid de BBQ nu weer voor op direct grillen en grill de asperges rondom.
Haal het vlees uit de folie en snijd deze in mooi plakken van 1cm dik tegendraads.
Leg op een bord 3 asperges met daarbovenop 2 plakken Côte de Boeuf. Serveer er smashed patatoes bij (zie recept) en een favoriete saus. Mijn favoriete saus is stroganoff saus.
Trefwoord Côte de Boeuf, Smashed Patatoes