Ga terug

Gevulde Tortilla

Gegrilde Gevulde Tortilla geserveerd met zure room en Guacamole.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 18 minuten
Gang Voorgerecht, Tussengerecht, Hapjes
Keuken Mexicaans, BBQ
Porties 6 Stuks

Ingrediënten
  

  • 1 pakje Tortilla's
  • 2 zakjes Geraspte Mexicaanse kaas mix of Geraspte Cheddar kaas
  • 1 stuk rode ui gesnipperd
  • 1 stuk Bekertje zure room
  • 2 stuks Bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 2 stuks Eetrijpe avocado het vruchtvlees in blokjes gesneden
  • 3 el olijfolie

Instructies
 

Voorbereiding

  • Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 180°C.
  • Leg een tortilla op je werkblad en beleg 1 helft met kaas, gesnipperde ui en avocado. Voor een pitje kan je er ook eventueel nog een gesnipperde rode peper aan toevoegen.
  • Vouw de niet belegde kant er over en druk licht aan. Smeer beide kanten in met een beetje olijfolie.

Bereiding

  • Gril de tortilla’s tot ze aan elke kant licht bruin zijn. Dit duurt ongeveer 3 minuten per kant.
  • Hussel ondertussen de zure room met versgemalen peper en de bosuitjes.
  • Haal de tortilla’s van de BBQ en snijd er punten van. Serveer er de zure room bij. Je kunt er ook Guacamole bij serveren. Zie recept.
Trefwoord Tortilla, cheddar kaas, avocado