Coquille met Italiaanse ham
Coquille met Italiaanse ham geserveerd met een zeewiersalade en saffraan-citroen mayonaise.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hapjes
Keuken BBQ, Fusion
Voor de Coquille
- 10 stuks Coquille
- 1 pakje Prosciutto crudo ham
- 10 stuks Basilicum blaadjes
- 2 el Olijfolie
- 10 tl Crème de balsamico
- snufje Vers gemalen zwarte peper
- 1 stuk Bakje zeewiersalade
- flesje Saffraan-citroen saus bv. van het merk Apollo
Bereiding
Bereid de BBQ voor op in-direct grillen met een temperatuur van 180°C.
Leg op een plakje ham 1 blaadje basilicum en spuit er een beetje balsamico crème op.
Plaats hierboven op een coquille ingesmeerd met olijfolie en een beetje zwarte peper gemalen.
Wikkel de ham er goed omheen en maak vast met de tandenstoker.
Herhaal dit proces bij de andere coquilles.
Plaats de pakketjes met coquille op het rooster en gril ze aan beide kanten een paar minuutjes, zodat de ham licht gebakken is.
Plaats in een schaaltje een beetje van de zeewiersalade met hier bovenop een pakketje van coquille en een toefje saffraan-citroen saus.
Trefwoord coquille, saffraan, Italiaanse ham