Ga terug

Coquille met Italiaanse ham

Coquille met Italiaanse ham geserveerd met een zeewiersalade en saffraan-citroen mayonaise.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hapjes
Keuken BBQ, Fusion
Porties 10 stuks

Ingrediënten
  

Voor de Coquille

  • 10 stuks Coquille
  • 1 pakje Prosciutto crudo ham
  • 10 stuks Basilicum blaadjes
  • 2 el Olijfolie
  • 10 tl Crème de balsamico
  • snufje Vers gemalen zwarte peper
  • 1 stuk Bakje zeewiersalade
  • flesje Saffraan-citroen saus bv. van het merk Apollo

Benodigdheden

  • 10 stuks Tandenstokers

Instructies
 

Bereiding

  • Bereid de BBQ voor op in-direct grillen met een temperatuur van 180°C.
  • Leg op een plakje ham 1 blaadje basilicum en spuit er een beetje balsamico crème op.
  • Plaats hierboven op een coquille ingesmeerd met olijfolie en een beetje zwarte peper gemalen.
  • Wikkel de ham er goed omheen en maak vast met de tandenstoker. Herhaal dit proces bij de andere coquilles.
  • Plaats de pakketjes met coquille op het rooster en gril ze aan beide kanten een paar minuutjes, zodat de ham licht gebakken is.
  • Plaats in een schaaltje een beetje van de zeewiersalade met hier bovenop een pakketje van coquille en een toefje saffraan-citroen saus.
Trefwoord coquille, saffraan, Italiaanse ham