Picanha Burger
Heerlijke Burger gemaakt van Picanha, Castella kaas, truffel mayonaise en een Brioche Bun.
Voorbereidingstijd 45 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 5 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion, BBQ
Voor de burger:
- 800 gr Picanha gehakt 1x gedraaid
- 3 el worcestersaus
- 2 el Knoflookpoeder
- 2 tl Gerookte paprika poeder
- 2 tl Grove chili poeder
- 1 stuk rode ui gesnipperd
- 0.5 stuk Ei
- 100 gr Panko
- snufje Vers gemalen peper en zout Op smaak brengen
Overig
- 4 stuks Hamburger Bun (brioche)
- 4 el Truffel mayonaise
- 4 el BBQ-saus je eigen favoriete
- 12 plakjes Augurk
- 12 plakjes Komkommer
- 8 plakjes Tomaat
- 1 bakje Champignons
- 1 stukje Castello Danablu
- 1 zakje Sla mix
- 1 stuk Rode ui in ringen gesneden
- 1 in rode uiringen gesneden
Bereiding
Grill de burgers om en om tot ze medium rare zijn. Leg er een minuutje de blauwe kaas op en haal ze van de grill.
Snijd de broodjes open en schroei de binnenkant licht aan.
Bakje de champignons in een pan. (dit kan natuurlijk ook op de BBQ met een gietijzeren bakpan.)
Nu kan het bouwen beginnen:
Leg op een bord de onderkant van het broodje ingesmeerd met 1 el truffelmayonaise, 1 el bbq saus, handje sla mix, 2 plakjes tomaat, 3 plakjes komkommer, 3 plakjes augurk, de Burger, gebakken champignons en een paar ringen ui. Sluit af met de bovenkant van het broodje.
Variant: In plaats van de BBQ-saus 2 el pepersaus.
Trefwoord Blauwe schimmelkaas, Hamburger