Ga terug

Stoofpot met bokbier

Stoofpot met sucade en bokbier op smaak gebracht met de Kookgek Filip oriental Rub
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Porties 6 Personen

Ingrediënten
  

Voor de stoofpot

  • 800 gr Sucade in dikke plakken
  • 300 ml Runderbouillon
  • 300 ml Bokbier
  • 2 stuks Ui in ringen gesneden
  • 2 stuks knoflook tenen fijn gehakt
  • 150 gr Wortelen schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 1 stuk Blikje tomatenpuree
  • 3 el Bloem
  • 4 el Kookgek Filip oriental Rub
  • 1 stuk Laurierblad
  • 2 stuks Kruidnagel
  • 100 gr Bacon reepjes

Benodigdheden

  • 1 Kookgek Filip keramiek kookpot of Dutch Oven

Instructies
 

Voorbereiding

  • Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 200ºC.
  • Smeer het vlees aan beide kanten in met olijfolie en bepeper met vers gemalen peper.

Bereiden

  • Grill de plakken sukade aan beide kanten en haal van de bbq.
  • Snijd de sucade in grote stukken voeg de bloem en 2 el Rub toe.
  • Zet de kookpot of dutch oven op de BBQ en smelt er boter in.
  • Voeg de uiringen toe en fruit deze aan tot ze glazig zijn.
  • Voeg nu de bacon reepjes toe en bak deze licht mee.
  • Doe nu de wortelen, het vlees en de tomatenpuree erbij. Hussel alles goed door elkaar en bak het geheel een paar minuutjes. Haal de pan van de bbq.
  • Bouw de bbq om naar in-direct grillen met een temperatuur van 160-180ºC. En plaats de pan terug.
  • Voeg nu het bokbier, de bouillon, laurierblad, kruidnagel en 2 el Rub toe. Roer alles goed door.
  • Plaats de deksel op de pot of pan en laat een uurtje of 3 zacht pruttelen. Haal eventueel de temperatuur naar beneden als de stoofpot te hard kookt.
  • Serveer er aardappelpuree en rodekool bij. En natuurlijk een heerlijk glas bokbier.
Trefwoord Sucade, Bokbier, Kookgek Filip oriental Rub