Grill de plakken sukade aan beide kanten en haal van de bbq.
Snijd de sucade in grote stukken voeg de bloem en 2 el Rub toe.
Zet de kookpot of dutch oven op de BBQ en smelt er boter in.
Voeg de uiringen toe en fruit deze aan tot ze glazig zijn.
Voeg nu de bacon reepjes toe en bak deze licht mee.
Doe nu de wortelen, het vlees en de tomatenpuree erbij. Hussel alles goed door elkaar en bak het geheel een paar minuutjes. Haal de pan van de bbq.
Bouw de bbq om naar in-direct grillen met een temperatuur van 160-180ºC. En plaats de pan terug.
Voeg nu het bokbier, de bouillon, laurierblad, kruidnagel en 2 el Rub toe. Roer alles goed door.
Plaats de deksel op de pot of pan en laat een uurtje of 3 zacht pruttelen. Haal eventueel de temperatuur naar beneden als de stoofpot te hard kookt.
Serveer er aardappelpuree en rodekool bij. En natuurlijk een heerlijk glas bokbier.