Ga terug

Hongaarse Goulash

Hongaarse Goulash geserveerd met rijst en komkommer in het zuur
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 5 uur
Totale tijd 5 uur 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hongaars
Porties 6 Personen

Ingrediënten
  

Voor de Goulash

  • 1500 gr Sucade
  • 1 stuk Rode paprika in reepjes gesneden
  • 1 stuk Gele paprika in reepjes gesneden
  • 1 stuk Oranje Paprika in reepjes gesneden
  • 2 stuks Grote Ui in halve ringen gesneden
  • 2 stuks Rode Ui in halve ringen gesneden
  • 2 stuks Laurierblad kruiden boeket
  • 1 takje Tijm kruiden boeket
  • 1 takje Peterselie kruiden boeket
  • 4 stuks Tenen knoflook fijn gehakt of met pers
  • 1 stuk Blikje tomatenpuree
  • 1 el Worcester
  • 150 ml Crème fraiche
  • 250 ml Runderbouillon
  • 3 el Bloem
  • 2 el Paprikapoeder
  • 1 tl Chilipoeder
  • 0,5 tl Komijnpoeder
  • 1 tl pepertjes mix
  • 1 scheutje Rode wijn om af te blussen

Benodigdheden

  • 1 Dutch oven

Instructies
 

Voorbereidingen

  • Snijd alle groenten zoals hierboven in de ingrediëntenlijst omschreven en zet de overige ingrediënten klaar.
  • Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 180°C.
  • Smeer het vlees aan beide kanten in met olijfolie en bepeper met vers gemalen peper.

Bereiden

  • Grill de plakken sukade aan beide kanten en haal van de bbq.
  • Snijd de sucade in grote stukken voeg de bloem toe.
  • Zet de kookpot of dutch oven op de BBQ en smelt er boter in.
  • Voeg het vlees, de gesneden groenten en knoflook toe en bak deze een paar minuten. Blus nu af met een scheutje rode wijn.
  • Voeg nu de tomatenpuree en gevriesdroogde kruiden toe en bak deze kort mee.
  • Haal de pan van de BBQ en bouw de BBQ nu om naar indirect grillen met een temperatuur van 120°C. Plaats de pan op het rooster.
  • Nu mag de bouillon en worcestersaus worden toegevoegd en alles worden doorgeroerd. Plaats de deksel en laat een uurtje of 4 zachtjes pruttelen met de deksel er op.
  • Voeg nu het kruidenboeket gebundeld toe en laat dit een uurtje mee pruttelen. Zodra het vlees helemaal uit elkaar valt is de goulash gereed en mag het kruiden boeket er uitgehaald worden. Roer er dan de Crème fraîche door. Als in de uren pruttelen je vocht tekort komt vergeet dan niet af en toe wat bouillon erbij te doen. Zodat er genoeg stoof vocht is.
  • Serveer er rijst en een frisse komkommer op zuur bij.
Trefwoord Hongaarse goulash