Tzatziki saus
Romige Tzatziki saus gemaakt van Griekse yoghurt, komkommer en knoflook met een kleine pittige twist.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Bijgerecht, Sauzen
Keuken Grieks
- 500 gr Griekse yoghurt
- 1 stuk Komkommer
- 3 stuks Knoflooktenen fijn gehakt
- 1 stuk scheutje olijfolie
- 1 stuk mespuntje chili poeder
- 1 stuk Sap van een citroen
- 1 snufje Vers gemalen peper en zout
Was en rasp de komkommer. Laat de rasp 15 minuten uitlekken in een vergiet.
Druk eventueel de rasp licht aan, zodat het vocht weg gaat.
Meng in een kom de komkommer rasp met de yoghurt, fijngehakte knoflook, chilipoeder en het sap van de citroen.
Breng op smaak met de peper en zout en voeg een scheutje olijfolie toe.
Voor een frisse afwisseling kan je ook nog fijngehakte munt en of dille toevoegen.
Zet tot gebruik in de koelkast.
Trefwoord Griekse yoghurt, Komkommer, Citroen