Ga terug

Carnavals Burger met Flügel BBQ saus

De kookgek Filip Carnavals Burger met Flügel BBQ saus. Geserveerd op een Turks broodje en gebakken ui.
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 2 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ, Fusion
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

Voor de Burger

  • 750 gr Half om half gehakt 1x gedraaid
  • 3 el worcestersaus
  • 2 el Knoflookpoeder
  • 2 tl Gerookte paprikapoeder
  • 2 tl Grove chilipoeder
  • 1 stuk Hele rode ui gesnipperd
  • 0,5 stuk Ei
  • 100 gr Panko
  • snufje Peper en zout versgemalen op smaak brengen

Voor de BBQ saus

  • 3 stuks Flügel 20ml
  • 2 stuks knoflook tenen fijngehakt
  • 1 stuk Ui gesnipperd
  • 300 ml Ketchup
  • 70 gr Bruine basterd suiker
  • 30 ml Appel azijn
  • 250 ml water
  • 2 el worcestersaus
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Gerookte paprikapoeder
  • 0,5 tl Chilipoeder
  • 1 tl Mosterdzaadpoeder

Overige ingrediënten

  • 4 stuks turkse broodjes
  • 2 stuks Ui grof gesneden
  • Crob Sla
  • 1 zakje Zoete aardappel friet
  • 4 el Mayonaise
  • 16 stuks cherrie tomaten
  • 4 stuks cheddarkaas plakken

Instructies
 

Flügel BBQ saus

  • Fruit de knoflook en ui licht aan. Voeg de Flügel toe en kook licht in.
  • Doe nu de basterdsuiker, appelazijn, water en mosterdzaad poeder erbij. Laat alles 20 minuutjes zacht pruttelen.
  • Voeg hierna de ketchup, Worcester, paprika poeder, gerookte paprika poeder en chili poeder toe. Breng nog op smaak met peper en zout en laat alles ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen, zodat een mooie saus dikte ontstaat.
  • Doe de saus door een zeef. Laat afkoelen en bewaar in een uitgekookt wek potje in de koelkast.

Voorbereiden

  • Kneed alle ingrediënten voor de burgers door elkaar. Maak hiervan 4 hamburgers van 200 gram (liefst met een hamburger pers).
  • Bereid nu de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 190°C.
  • Bak de broodjes volgens de verpakking of gebruik verse Turkse broodjes.

Bereiden

  • Frituur de zoete aardappel friet volgens verpakking. Bak ondertussen ook de ui in een koekenpan. Dit mag natuurlijk ook op de BBQ met bv. een skillet.
  • Grill hierna de burgers om en om tot ze medium rare zijn. Leg er een minuutje de cheddar kaas op en haal ze van de grill. Rooster de binnenkant van de broodjes nog kort aan, zodat het vocht niet in het broodje kan dringen. Nu kan de burger gebouwd worden.

Opbouw van de burger

  • Onderkant broodje, mayonaise, sla, zoete aardappel friet, burger met cheddar kaas, de Flügel BBQ saus, tomaatjes, de gebakken uien en we sluiten weer af met de bovenkant van het broodje.
  • Serveer er natuurlijk een heerlijk koud biertje en een Flügel bij. Met deze bodem kan je flink gaan hossen!!!!!
Trefwoord Zoete aardappel friet, Hamburger, Tomaat, Flügel, Turksbrood, BBQ saus