Ga terug

Flammkuchen Classic

De klassieke Flammkuchen met Crème fraîche, spekjes, bosui en geraspte oude kaas
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerecht, Hapjes
Keuken Duitsland
Porties 6 stuks

Ingrediënten
  

Voor het deeg

  • 300 gr Witte tarwebloem iets extra voor het bestuiven
  • 7 gr Droge gist
  • 7 gr Zout
  • 210 ml Water
  • 2 el Zonnebloemolie

Voor de garnering

  • 400 gr Crème fraîche
  • 1 bosje Bosuitjes in ringetjes gesneden
  • 2 stuks Hele rode ui in ringen gesneden
  • 1 zakje Geraspte oude kaas
  • 1 zakje Geraspte Mozzarella
  • 250 gr Spekreepjes
  • 1 zakje Rucola sla
  • olijfolie

Benodigdheden

  • 1 Aluminium Pizza plaat
  • 1 Pizza steen

Instructies
 

Voorbereiding

  • Maak het deeg. Meng hiervoor alle ingrediënten in een keukenmachine met deeghaak. Laat deze ongeveer een kwartiertje draaien totdat er een soepel en samenhangend deeg is ontstaan.
  • Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat deze in ongeveer 20 minuten op kamertemperatuur rusten.

Bereiding

  • Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een pizzasteen en een temperatuur van 250°C.
  • Maak van het deeg 6 gelijke bollen en rol van elke bol deeg op een licht bestuift werkblad met bloem een zo dun mogelijke bodem.
  • Leg op de aluminium pizza plaat een bodem en smeer deze in met Crème fraîche . Laat +/- 2 cm rondom van de rand vrij. Beleg met spekreepjes , rode uien ringen, bosui ringetje en de 2 kaassoorten.
  • Zet de aluminium pizza plaat met de belegde flammkuchen op de pizzasteen en bak in 8-10 minuten goudbruin en krokant.
  • Haal de Flammkuchen van de BBQ, garneer met wat rucola sla en besprenkel met olijfolie. Bereid de andere vijfbodems op dezelfde manier.
Trefwoord Flammkuchen, Spekreepjes, Crème fraîche