Flammkuchen Classic
De klassieke Flammkuchen met Crème fraîche, spekjes, bosui en geraspte oude kaas
Voorbereidingstijd 40 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Hapjes, Hoofdgerecht
Keuken Duitsland
Voor het deeg
- 300 gr Witte tarwebloem iets extra voor het bestuiven
- 7 gr Droge gist
- 7 gr Zout
- 210 ml Water
- 2 el Zonnebloemolie
Voor de garnering
- 400 gr Crème fraîche
- 1 bosje Bosuitjes in ringetjes gesneden
- 2 stuks Hele rode ui in ringen gesneden
- 1 zakje Geraspte oude kaas
- 1 zakje Geraspte Mozzarella
- 250 gr Spekreepjes
- 1 zakje Rucola sla
- olijfolie
Benodigdheden
- 1 Aluminium Pizza plaat
- 1 Pizza steen
Voorbereiding
Maak het deeg. Meng hiervoor alle ingrediënten in een keukenmachine met deeghaak. Laat deze ongeveer een kwartiertje draaien totdat er een soepel en samenhangend deeg is ontstaan.
Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat deze in ongeveer 20 minuten op kamertemperatuur rusten.
Bereiding
Bereid de BBQ voor op indirect grillen met een pizzasteen en een temperatuur van 250°C.
Maak van het deeg 6 gelijke bollen en rol van elke bol deeg op een licht bestuift werkblad met bloem een zo dun mogelijke bodem.
Leg op de aluminium pizza plaat een bodem en smeer deze in met Crème fraîche . Laat +/- 2 cm rondom van de rand vrij. Beleg met spekreepjes , rode uien ringen, bosui ringetje en de 2 kaassoorten.
Zet de aluminium pizza plaat met de belegde flammkuchen op de pizzasteen en bak in 8-10 minuten goudbruin en krokant.
Haal de Flammkuchen van de BBQ, garneer met wat rucola sla en besprenkel met olijfolie. Bereid de andere vijfbodems op dezelfde manier.
Trefwoord Spekreepjes, Crème fraîche, Flammkuchen