1200grBavette ''maanvlees''Ik heb altijd een dunne bavette voor dit recept
1elGrof zwart zeezout
Gepofte Knoflook olieZie aparte recept link
Vers gemalen peper
Benodigdheden
1 Gietijzeren rooster
Aluminium folie
Flinke hand whiskey rookhout chipsgeweekt in water
Instructies
Smeer de bavette aan beide kanten in met de gepofte knoflook olie en bestrooi met het zwarte grove zeezout. Laat een uurtje of 4 marineren.
Bereid de BBQ voor op direct grillen met het gietijzeren rooster en een temperatuur van 250°C.
Als de BBQ op temperatuur is strooi de rookhout chips op het vuur en leg de bavette op het rooster.
Grill de bavette kort aan beide kanten met de deksel dicht om het vlees een lichte rooksmaak te geven. Open de deksel en laat de vlammen op komen. Grill de bavette tot een kern temperatuur van 42°C.
Let op, laat het vlees niet verbranden door de vlammen. Sluit eventueel het deksel als dit wel gebeurd om de vlammen te doven.
Als de kern temperatuur is bereikt, haal dan de bavette van de grill. Laat een minuut of 5 afgedekt met aluminium folie rusten.
Snijd de bavette tegendraads en bestrooi met wat vers gemalen peper en nog een paar vlokken grof zwart zeezout.