Gegrilde kwartel
Gegrilde kwartel met een korstje van Pistache en geserveerd met een wildsaus.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 59 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Voor de kwartels
- 4 stuks Kwartels
- 1 fles Rode druiven Sap
- 3 el Kookgek Filip Latin Spice-Mix
- 3 el olijfolie
- 50 gr Pistachenoten zonder schaal
- 30 gr Paneermeel
Voor de wild saus
- 1 stuk Ui gesnipperd
- 1 stuk Knoflookteen in drie stukjes gesneden
- 2 stuks Jeneverbes gekneusd
- 1 el Bruine Basterdsuiker
- 2 el Balsamicoazijn
- 250 ml Volle rode wijn
- 2 stuks tijm takjes tijm van takje afgehaald
- 1 stuk Runderbouillonblokje
- 2 stuks Plakken ontbijtkoek
- 1 el Kookgek Filip Latin Spice-Mix
- Zout en versgemalen peper
Kwartels bereiden
Meng het druivensap, de olijfolie en de latin rub in een bak.
Knip of hak het hoofd van de kwartels en en marineer het lichaam in de marinade voor een uurtje of 4.
Maak de crumble door de pistache noten en de paneermeel in een blender te mixen tot een crumble is ontstaan.
Dep na een uurtje of 4 de kwartels droog en wentel ze de pistachecrumble.
Bereid de BBQ voor op 160-180°C direct grillen.
Grill de kwartels rondom ca. 10-14 min tot ze een kerntemperatuur hebben van 64°C in de poot.
Knip ze met een vogeltang door de midden. Stel je ziet dat binnenin de kwartel nog niet gaar is grill dan nog even.
Serveer de kwartels met een wildsaus en een garnituur van winterse groenten.
Wildsaus
Karamelliseer de suiker met 1el water in een koekenpan.
Blus de karamel af met de balsamicoazijn, 250ml rodewijn en 200ml water.
Voeg de tijm, ui, knoflook, latin spice mix en de jeneverbes toe. Verkruimel het bouillonblokje en roer deze door de saus.
Kook de saus tot de helft in en zeef de saus. Brokkel de ontbijtkoek er nu door en roer alles goed door tot de ontbijtkoek is opgelost.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Naar een idee van: ghentlemensbbq
Bestel hier je kwartels: Kwartels
Trefwoord kwartel, Pistache, BBQ