Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 180°C.
Maak de siroop door de suiker en rum te mengen, voeg een scheutje water toe en kook rustig in tot siroop.
Nu gaan we de ananas schoonmaken. Snijd de boven en onderkant eraf. Nu kan je de schil van boven naar onderen eraf snijden en verwijder de overgebleven harde stukken.
Snijd de ananas in plakken van ongeveer 1-2 cm dik en verwijder de harde kern.
Voor de vulling klop/roer je de mascarpone samen met de bloemsuiker, vanille zaadjes, limoen rasp(zeste), sap, munt en de latin spice mix door elkaar. Laat geheel even opstijven in de koelkast.
Plaats de plakken ananas op de BBQ en grill aan beide kanten.
Nu gaan we de tortilla maken. Smeer hiervoor de buitenkant van de tortilla in met een beetje olijfolie. Beleg aan de binnenkant de tortilla met een laagje van het mascarpone mengsel en leg op 1 helft ananas. Vouw de tortilla. Herhaal dit met de andere en leg de tortilla's op de BBQ en grill aan beide kanten.
Serveer de tortilla's met een flinke lepel van de rum siroop, een bol chocolade ijs en een toef slagroom.