Pizzasteen Medium 36,5 cm
€29.95
Een pizzasteen is onmisbaar voor het maken van niet alleen overheerlijke pizza’s, maar ook brood of zelfs taarten. Deze keramische natuursteen is bestand tegen hoge temperaturen, de warmte wordt egaal verdeeld over de steen voor een lekker knapperige pizza.
Categorieën: Accessoires voor Keij Kamado, Accessoires Kamado Medium, Pizza accessoires
Tags: pizzasteen medium, pizzasteen
Beschrijving
Hoe maak je een pizza met een pizzasteen op je barbecue:
Om een lekkere pizza te maken verwarm je de bbq tot ca. 250°C. Plaats de steen vanaf het begin in de barbecue, zodat deze gelijkmatig kan opwarmen. Hiermee voorkom je dat de steen barst. Om te voorkomen dat de bodem verbrandt kun je de pizzasteen het beste op een platesetter leggen. Bestrooi de steen met wat bloem of polenta tegen kleven. Zodra de barbecue goed op temperatuur is, kan de pizza op de steen. Het eenvoudigst doe je dit met een pizzaschep. Met gesloten deksel is de pizza binnen 5 tot 10 minuten klaar.
De pizzasteen leent zich ook perfect voor bijvoorbeeld een goed gevulde calzone, knapperige Flammkuchen, luchtig eigen gemaakt brood, feestelijke koekjes, …
De grootte van je bbq pizzasteen bepalen:
Deze pizzasteen Medium is erg sterk en past precies in een Kamado M van 18 inch en groter. Natuurlijk kan deze pizzaplaat ook voor andere barbecues of in de oven worden gebruikt. We hebben ook nog pizzastenen in kleinere of grotere maten.
Diameter: 36,5 centimeter
Doorsnee: 1,5 centimeter
Onderhoud van een pizzasteen:
Een pizzasteen heeft bijna geen onderhoud nodig, alleen schoonvegen met een droge doek na gebruik en de aangekoekte ingrediënten eraf schrapen. Was de steen absoluut niet af met water, het water trekt in de steen, waardoor deze bij volgend gebruik kan breken.
Extra informatie
Gewicht | 1.7 kg |
---|
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.