Boston Butt / varkensnek zb Duroc

(2 klantbeoordelingen)

14.95/kg

Mooie varkensnek van het Duroc d’Olives varken. De varkensnek is een mooi doorregen stuk vlees en daardoor vol van smaak.

LET OP: WIJ VERZENDEN GEEN VLEES MEER PER POST. WIJ BEZORGEN HET WEL PERSOONLIJK IN DE REGIO MADE, OOSTERHOUT EN BREDA.

Artikelnummer: KGF-VV017
Categorieën: , ,
Tags: , , ,
Delen:

Beschrijving

Mooie varkensnek zonder been van het Duroc d’Olives varken. De varkensnek is een mooi doorregen stuk vlees en daardoor vol van smaak. De varkensnek zonder been word ook wel procureur genoemd. Dit stuk vlees is nooit droog en altijd mals en sappig.

Ingrediënten
Varkensvlees

Bewaaradvies
Diepvries min -18 graden.

Gebruiksaanwijzing
Heerlijk op de barbecue te bereiden.

Herkomst
IN ÉÉN OOGOPSLAG TE HERKENNEN

Met zijn rode vacht en hangende oren onderscheidt het Duroc varken zich van zijn soortgenoten. Toch zijn niet alle Duroc varkens rood: ze gaan van licht goudachtig geel tot diepdonker mahoniebruin. Toch blijft dit een kleurenpalet dat je bij andere varkenssoorten niet vindt. En dat maakt ze op zijn minst bijzonder!

EEN INTRIGERENDE VOORGESCHIEDENIS
Waar komt het Duroc varken vandaan? Over deze vraag circuleren verschillende theorieën. De ene bron vertelt dat het varkensras uit Afrika stamt en via de slavenhandel in Amerika belandde. Een andere theorie beweert dat Columbus het ras van Amerika naar Nova Scotia transporteerde. Wat we zeker weten, is dat onze Duroc varkens afstammen van de Red Durocs uit New York en de Jersey Reds uit New Jersey. Een aannemelijk verhaal waar je geen rode oortjes van krijgt …

EEN BEROEMD RAS DAT DE WERELD VEROVERT
In de 19de eeuw maakte het Duroc varken al furore: op de Wereldtentoonstelling van 1893 werd een heuse Duroc show georganiseerd die erg veel bijval kende. Het betekende het begin van een succesverhaal. Sindsdien bleef de populariteit van het ras wereldwijd stijgen.

DUROC D’OLIVES: EEN UITGEKIENDE KRUISING
De uitstekende kwaliteit van het Duroc d’Olives vlees dat je bij de slager vindt, is te danken aan de combinatie van twee karakterdieren. We kruisen een witte landraszeug die gekend is voor haar prima vleeskwaliteit met een bruinrode Duroc beer. Duroc varkens hebben meer intramusculair vet en donkerder, malser vlees met extra smaak. Het resultaat is een lichtbruinrode kruising die voor heerlijk, mals en sappig vlees zorgt.

Let op: ca gewichten kunnen ongeveer 10% naar beneden of naar boven afwijken.

Extra informatie

Gewicht 1 kg

2 beoordelingen voor Boston Butt / varkensnek zb Duroc

  1. Alex Wijnings (geverifieerde eigenaar)

  2. Gerard Klunder (geverifieerde eigenaar)

    Perfect stuk vlees 👍

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.