Australische Grainfed brisket chuck roll

(1 klantbeoordeling)

20.95/per kg

Australische grainfed rundvlees heeft een delicate smaak, is geweldig van marmering, het vetgehalte is in de rump en loin gedeelte dermate hoog dat het vaak vergeleken word met Noord Amerikaans, echter heeft het meer smaak en “tender”, is veelal gezonder en gunstiger geprijsd.

 

Artikelnummer: KGF-VGF025
Categorieën: ,
Tags: , , ,
Delen:

Beschrijving

Australische grainfed rundvlees heeft een delicate smaak, is geweldig van marmering, het vetgehalte is in de rump en loin gedeelte dermate hoog dat het vaak vergeleken word met Noord Amerikaans, echter heeft het meer smaak en “tender”, is veelal gezonder en gunstiger geprijsd. In Nederland word dit stuk vlees ook wel runder rib steak genoemd.

Ingredienten
100% rundvlees

Bewaaradvies
Diepvries min -18 graden.

Herkomst
Australië is 240 maal zo groot als Nederland en telt minder dan 22 miljoen inwoners, en heeft een Black Angus veestapel die meer koppen telt dan inwoners. Echter qua naam loopt het Australische  Angus beef wat achter in West Europa, ons inziens geheel onterecht.

Het vlees heeft echter een groot voordeel op het Noord Amerikaanse vlees, word door de EU minder met belastingen en heffingen belast, dus gunstiger van prijs. Ook heeft de hele hormoon geschiedenis die het Noord Amerikaanse vlees heeft in zijn geheel geen invloed gehad op het Australische vlees, en de fok methode die zij hanteren. Hier hebben ziekten minder invloed op de vee stapels dan Noord Amerika, en hoeven geen onnodige geneesmiddelen toegepast te worden.

Qua kwaliteit staat het Australische vlees ver boven het Noord Amerikaans, neemt niet weg dat de Amerikanen een groter marketing budget tot beschikking hebben, en op deze manier een groot marketing plan in werking hebben gezet en zo hun vlees op een andere manier in de markt zetten.

Let op: ca gewichten kunnen ongeveer 10% naar beneden of naar boven afwijken.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
identifier_exists

1 beoordeling voor Australische Grainfed brisket chuck roll

  1. Gerard (geverifieerde eigenaar)

    Geverifieerde beoordelingGeverifieerde beoordeling - bekijk origineelExterne link

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.