Gegrilde Bavette met smokey’s beef rub

Gegrilde Bavette met smokey's beef rub

Bavette gegrild met een smokey's been rub en geserveerd met gegrilde asperges.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken BBQ
Porties 4 Personen

Ingrediënten
  

Gegrilde bavette

  • 800 gr Bavette
  • 5 el Kookgek Filip smokey's beef rub
  • 2 handjes Kersen rookhout snippers geweekt in water

Benodigdheden:

  • 1 Gietijzeren rooster

Instructies
 

  • Wrijf de Bavette aan beide kanten goed in met de Rub. Laat minimaal 1 tot 2 uurtjes intrekken.
  • Week ondertussen de houtsnipper in water.
  • Maak de BGE gereed voor indirect grillen met het gietijzeren rooster en een temperatuur van 160°C.
  • Strooi vervolgens de houtsnippers op de hete kolen en gaar de Bavette tot een kern temperatuur van 38 graden.
  • Ga vervolgens over naar direct grillen op 200 graden en schroei de Bavette dicht. Gaar tot een kern temperatuur van 45 graden en laat 10 minuten rusten in de aluminium folie. Snijd er mooie plakken van (tegendraads trancheren).
  • Serveer er eventueel een gepofte zoete aardappel, gerookte/gegrilde asperges en een saus naar keuze bij. Zie recepten.
Trefwoord Steak, Rund, Bavette
1_bavette_op_BGE
2_Bavette_roken
3_bavette_gereed
4_gerecht_bavette
previous arrow
next arrow
1_bavette_op_BGE
2_Bavette_roken
3_bavette_gereed
4_gerecht_bavette
previous arrow
next arrow

 

Bijpassende producten

Producten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.