Gegrilde Hertenbiefstuk

Recept Afdrukken
Gegrilde hertenbiefstuk
Gegrilde hertenbiefstuk gemarineerd in rode wijn, Kookgek Filip pork & Rib Rub en verse kruiden.
Keuken Fusion
Keyword hertenbiefstuk, wild
Prep Tijd 10 Minuten
Kook Tijd 10 Minuten
Passieve Tijd 12 uur marineren
Porties
Personen
Ingrediënten
Voor de hertenbiefstuk
  • 4 stuks Hertenbiefstuk a 180 gr
  • Vers gemalen peper en zeezout
  • olijfolie
Voor de Marinade
  • 300 ml Rode wijn
  • 50 ml olijfolie
  • 1 el Kookgek Filip Pork & Rib
  • 1 handje Vers gehakte tijm
  • 2 stuks Knoflook teen in dunne plakjes
  • 1 el worcestersaus
Keuken Fusion
Keyword hertenbiefstuk, wild
Prep Tijd 10 Minuten
Kook Tijd 10 Minuten
Passieve Tijd 12 uur marineren
Porties
Personen
Ingrediënten
Voor de hertenbiefstuk
  • 4 stuks Hertenbiefstuk a 180 gr
  • Vers gemalen peper en zeezout
  • olijfolie
Voor de Marinade
  • 300 ml Rode wijn
  • 50 ml olijfolie
  • 1 el Kookgek Filip Pork & Rib
  • 1 handje Vers gehakte tijm
  • 2 stuks Knoflook teen in dunne plakjes
  • 1 el worcestersaus
Instructies
  1. Meng in een bak alle ingrediënten voor de marinade en leg de hertenbiefstuk hierin. (Deze dienen helemaal onder het vocht te zitten. Eventueel aanvullen met de rode wijn) Zet de bak in de koelkast en marineer de hertenbiefstuk een uurtje of 12.
  2. Haal hierna de hertenbiefstuk eruit en dep droog. Laat ze op kamertemperatuur komen.
  3. Bereid de BBQ voor op direct grillen met een temperatuur van 180 - 200°C en een gietijzeren rooster.
  4. Smeer de hertenbiefstuk in met olijfolie en besprekel met vers gemalen zeezout.
  5. Zodra de bbq op temperatuur is leg ze op het rooster en sluit de deksel.
  6. Grill de hertenbiefstuk aan beide kanten tot een kern temperatuur van 57°C en laat ze rusten in aluminium folie tot een kern temperatuur van 59°C. Snijd de biefstuk tegendraads en serveer bv. met een wild saus en gepofte zoete aardappel.
Notities

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

 

Producten

Delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.