Flamed bavette ”maanvlees”

Flamed bavette ''maanvlees''

Bavette gegrild op hoog vuur met vlammen. Gemarineerd met gepofte knoflook en zwart grof zeezout.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 44 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Fusion
Porties 6 Personen

Ingrediënten
  

  • 1200 gr Bavette ''maanvlees'' Ik heb altijd een dunne bavette voor dit recept
  • 1 el Grof zwart zeezout
  • Gepofte Knoflook olie Zie aparte recept link
  • Vers gemalen peper

Benodigdheden

  • 1 Gietijzeren rooster
  • Aluminium folie
  • Flinke hand whiskey rookhout chips geweekt in water

Instructies
 

  • Smeer de bavette aan beide kanten in met de gepofte knoflook olie en bestrooi met het zwarte grove zeezout. Laat een uurtje of 4 marineren.
  • Bereid de BBQ voor op direct grillen met het gietijzeren rooster en een temperatuur van 250°C.
  • Als de BBQ op temperatuur is strooi de rookhout chips op het vuur en leg de bavette op het rooster.
  • Grill de bavette kort aan beide kanten met de deksel dicht om het vlees een lichte rooksmaak te geven. Open de deksel en laat de vlammen op komen. Grill de bavette tot een kern temperatuur van 42°C. Let op, laat het vlees niet verbranden door de vlammen. Sluit eventueel het deksel als dit wel gebeurd om de vlammen te doven.
  • Als de kern temperatuur is bereikt, haal dan de bavette van de grill. Laat een minuut of 5 afgedekt met aluminium folie rusten. Snijd de bavette tegendraads en bestrooi met wat vers gemalen peper en nog een paar vlokken grof zwart zeezout.

Notities

Trefwoord Zwart zeezout
1-bavette-marineren
2-bavette-marineren
3-bavette-grillen
4-bavette-snijden
5-gegrilde-bavette-van-maanvlees
previous arrow
next arrow
1-bavette-marineren
2-bavette-marineren
3-bavette-grillen
4-bavette-snijden
5-gegrilde-bavette-van-maanvlees
previous arrow
next arrow

 

Producten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.