Flamed bavette ”maanvlees”

Recept Afdrukken
Flamed bavette ''maanvlees''
Bavette gegrild op hoog vuur met vlammen. Gemarineerd met gepofte knoflook en zwart grof zeezout.
Keuken Fusion
Keyword Zwart zeezout
Prep Tijd 20 Minuten
Kook Tijd 20 Minuten
Passieve Tijd 4 Uur marineren
Porties
Personen
Ingrediënten
  • 1200 gr Bavette ''maanvlees'' Ik heb altijd een dunne bavette voor dit recept
  • 1 el Grof zwart zeezout
  • Gepofte Knoflook olie Zie aparte recept link
  • Vers gemalen peper
Benodigdheden
  • 1 Gietijzeren rooster
  • Aluminium folie
  • Flinke hand whiskey rookhout chips geweekt in water
Keuken Fusion
Keyword Zwart zeezout
Prep Tijd 20 Minuten
Kook Tijd 20 Minuten
Passieve Tijd 4 Uur marineren
Porties
Personen
Ingrediënten
  • 1200 gr Bavette ''maanvlees'' Ik heb altijd een dunne bavette voor dit recept
  • 1 el Grof zwart zeezout
  • Gepofte Knoflook olie Zie aparte recept link
  • Vers gemalen peper
Benodigdheden
  • 1 Gietijzeren rooster
  • Aluminium folie
  • Flinke hand whiskey rookhout chips geweekt in water
Instructies
  1. Smeer de bavette aan beide kanten in met de gepofte knoflook olie en bestrooi met het zwarte grove zeezout. Laat een uurtje of 4 marineren.
  2. Bereid de BBQ voor op direct grillen met het gietijzeren rooster en een temperatuur van 250°C.
  3. Als de BBQ op temperatuur is strooi de rookhout chips op het vuur en leg de bavette op het rooster.
  4. Grill de bavette kort aan beide kanten met de deksel dicht om het vlees een lichte rooksmaak te geven. Open de deksel en laat de vlammen op komen. Grill de bavette tot een kern temperatuur van 42°C. Let op, laat het vlees niet verbranden door de vlammen. Sluit eventueel het deksel als dit wel gebeurd om de vlammen te doven.
  5. Als de kern temperatuur is bereikt, haal dan de bavette van de grill. Laat een minuut of 5 afgedekt met aluminium folie rusten. Snijd de bavette tegendraads en bestrooi met wat vers gemalen peper en nog een paar vlokken grof zwart zeezout.
Notities

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

 

Producten


Delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.